• Hoge kwaliteit
  • Flexibel
  • Internationaal
  • Service

Nieuwe voorzitter Bos- en Haagplantsoen: ‘Netwerk kwekers en handel is heel belangrijk’

vrijdag 27 oktober, 2023

Henk Huijsman is de nieuwe voorzitter van de LTO Cultuurgroep Bos- en Haagplantsoen. Een afgestudeerde bosbouwer die in de wereld van kweken en verhandelen rolde.

Foto: Laxsjon Plants/Studio de Swart

Al meerdere malen was Henk Huijsman (56) gevraagd om de voorzittershamer van André Wijnstra over te nemen, daarbij gestimuleerd door verschillende kwekers en bestuurders. Zelf is Henk geen kweker, maar hij heeft samen met Loek Jochems en Evert Jansen het handelsbedrijf Laxsjon Plants in Zundert en Otterlo. „De handel heeft kwekers nodig, en andersom ook. Ik loop nu al zolang in de kwekerswereld mee, zeker ook in Zundert, dat ik denk dat ik ze goed kan vertegenwoordigen als voorzitter van de landelijke cultuurgroep.”

Wat is je achtergrond?

„Ik ben echt een bosbouwer. Tijdens mijn studie Bosbouw in Larenstein kwam ik in aanraking met bosplantsoen. Ik ben in 1989 afgestudeerd op het kweken van bosplantsoen in pluggen, waar bosbouwers in Scandinavië toen al volop gebruik van maakten. De toenmalige Heidemij was er destijds ook voor Nederland over aan het nadenken.”

Lees het hele artikel op www.ltobomenenvasteplanten.nl